Life coaching

Mi a különbség a pszichológiai tanácsadás és a life coaching között?

Leginkább coachok szokták írni a bemutatkozásukban, hogy a pszichológus a múltbéli elakadásokkal és a lelki betegségekkel, míg a coach a jelennel és a jövővel, illetve az egészséges emberekkel foglalkozik. EZ NEM IGAZ! Ahogy AZ SEM IGAZ, hogy a tanácsadás konkrét "tanácsadást" jelent.
Ugyanis nem klinikai szakpszichológusként, hanem tanácsadó szakpszichológusként dolgozom, mely egészséges emberekkel történő munkát jelent, a személyközpontú módszer alkalmazójaként pedig inkább az "itt és most"-ban dolgozunk, ahogy a tanácsadás sem freudi analízis, vagyis nem hosszú évek munkája, hanem általában 6-10 alkalmas folyamat. A tanácsadás szó alatt pedig természetesen konzultációt, megvitatást értünk (az angol counselling szóból ered), hiszen egy külső segítő soha nem tudhatja nálunk jobban a megoldást, viszont segíthet közelebb kerülni a saját legjobb megoldásunkhoz.

Jogos a kérdés, hogy akkor mégis mi a különbség a coaching és a pszichológiai tanácsadás között, ha mindkettő az ügyfél erőforrásaival dolgozik, mindkettővel a jelenben dolgozunk, és mindkettő egészséges emberekkel történő munkát jelent?
A legegyszerűbb válasz erre talán az lenne, hogy a pszichológiai tanácsadás során elakadásokkal, krízisekkel IS dolgozunk, míg a coaching elvileg a középszerű működésből kiindulva a teljességgel való működés kialakítására fókuszál (bár abból a szempontból, hogy sok coach lelki elakadásokkal, krízisekkel való foglalkozást is vállal, ez a definíció sem állná meg a helyét). Azt még hiteles megközelítésnek érzem, hogy amíg a pszichológiai tanácsadás között inkább holisztikusan próbáljuk megérteni a másik felet, visszajelezni, illetve kapcsolódni hozzá, addig a coachingban több a konkrét feladat - és leginkább egy kognitív pszichológiai tanácsadáshoz hasonlítható.
Azonban hét év egyetemi pszichológiai képzés és egyéb pszichológiai és keleti módszerek, továbbá coaching tanfolyam elvégzése után úgy gondolom, hogy - mivel sok coach is vállal elakadásbeli témákat is - a gyakorlatban nehéz meghúzni a konkrét határt a két módszer (coaching és pszichológiai tanácsadás) között, és mivel hasonló témakörökkel keresnek meg pszichológiai konzultációt és life coachingot illetően, ezért úgy éreztem korrektnek, ha az árakat is egységesítem. Ebből a szempontból a life coaching ügyfeleim jól járnak, mert a coachingot tekintve a piaci árak alatt dolgozom, de ez tudásomat és tapasztalatomat tekintve NEM jelent alacsonyabb minőséget, sőt!

A lélekedzésről általában

Azért írok egy kis konkrétumot a life coachingról is.
Elégedettségünk és boldogságunk fontos kapcsolataink mellett saját életünk értelmének megtalálásából és megéléséből fakad. Van, amikor ez megtörténik, és van, amikor kicsit elakadunk, eltévedünk, és nehéz a gyakorlatba átültetni az általunk birtokolt bölcsességet. Ilyenkor egy coaching folyamat új lendületet adhat!

A coaching szó edzést jelent és a sport területéről terjedt át a segítő szakma területére, így a coach a lélek edzője, erőforrásaink megtalálásában és mozgósításában nyújt segítséget. Az Amerikában közkedvelt módszernek többféle típusa is létezik: life coaching, business coaching, executive coaching, art coaching, stb.

A life coaching a pozitív pszichológia szemléletét alkalmazza a gyakorlatban, hiszen a bennünk meglévő erőforrások feltárására, és a jövőbeli célok elérésére, lehetőségek kiaknázására fókuszál, és ez gyakran új szokások megteremtésével, a napi rutin átírásával jár - ezek rögzítésében segít a coach. Ha a pszichológia szemszögéből nézzük, inkább kognitív pszichológiai eszközökkel dolgozik, hiszen a hangsúly a gondolkodás átformálásán van. Azt persze hozzá kell tenni, hogy ahány coach, annyiféle személyiség, szemlélet, megközelítés és megoldás létezik, és persze mint minden segítő folyamatban, itt is elengedhetetlen a segítő személyisége!

Ideális esetben a coaching hatásköre nem a lelki elakadások menedzselése, a coachee nem küzd az életét megbénító lelki konfliktussal vagy krízishelyzettel, így lehetősége van rá, hogy önmaga kiteljesedésére koncentráljon.

A coaching időtartama

A coaching időben behatárolt folyamat (általában 5 - 10 alkalom). A találkozók 50 percesek, melyekre általában hetente kerül sor.