Business Coaching a planetáris etika jegyében - Felsővezetők, középvezetők és egyéni vállalkozók számára

Business Coaching szolgáltatásomat elsősorban azon közép- és felsővezetők, továbbá egyéni vállalkozók számára ajánlom, akik saját álmaik megvalósításán, saját önmegvalósításukon dolgoznak, illetve azon szervezetek számára, ahol fontos értéknek számít a kollégák egyéni fejlődése, és a személy-szervezet összeillés értelmében ez nem csupán fontos, hanem a szervezet számára is elengedhetetlen. Ügyfeleim általában az Y-generáció tagjai, annak minden problémájával, és újszerű, kreatív gondolkodásával, de szívesen látom más generáció tagjait is, akik felismerték, hogy a világ változik, és ehhez alkalmazkodni szükséges, és szervezeti szinten pedig gyakran változtatni.

Korunk azon korszakához értünk, ahol globálisan felismerjük, hogy nem feszíthetjük tovább azt a bizonyos húrt. A "fogyasztói társadalom" szó negatív színezetet kapott, ahogy néhányan határokat nem ismerve próbálnak profitot termelni, míg a többség ennek érdekében sáskahadként visel háborút bolygónk maradék, és egyre csökkenő erőforrástartalékai ellen. Az egyensúly kibillent, de a hatvanas évek ellenkultúrájának megjelenése óta egyre többen csatlakoznak azok közé, akik ezt a tendenciát felismerték, és tesznek a változásért (emberi jogok, környezetvédelem, ember-környezet kapcsolata, természetes gyógymódok, holisztikus orvoslás, állatvédelem, stb.) - ők a kulturális kreatívok, akik a legtöbben maguk sem tudják, hogy közéjük tartoznak, és hogy jóval többen vannak, mint gondolnák.

A szervezetek és a vezetők felelőssége nem kicsi ebben a vátozásban, és egyre több olyan szervezet alakul, ahol a planetáris etika elvei köré szerveződik a vállalkozás vagy vállalat missziója, víziója. Ugyanis amely vállalkozás egyéni és közösségi szinten értéket teremt és nem öncélúan gyarapszik, az ad a világnak, és a fenntartható fejlődést támogatja.Ebből a szemléletmódból a közösség java a vállalkozások sikere is egyben, hiszen össze vagyunk kötve, amit teszünk, az hat a világra és visszahat ránk, a planetáris etika elve szerint egyensúly nélkül az egyén sem tud túlélni.

A szervezetek ezt egyre inkább felismerik, és egyre több helyen jelenik meg az egyéni (és így szervezeti) jóllétet támogató coaching szolgáltatás, illetve a szervezeti hierarchikus viszonyok lebontása és az empowerment szemlélet, melynek eredményeképpen az információk szabadabban áramlanak, a pedig kollégák kiegyensúlyozottabbá és elkötelezettebbé válnak.

Akik a planetáris etika evét követik:
- Hisznek a saját értékeik és céljaik fontosságában, és a munkában való önmegvalósításukat és kiteljesedésüket is erre alapozzák, ahogy egyensúly megteremtésére törekszenek ember és ember, továbbá ember és környezete között.
- Azért sikeresek, mert felismerték, hogy boldogságukhoz nagyban hozzájárul az, hogy milyen értékeket képviselnek a világban, mellyel környezetüket tudatosan és pozitívan alakítják.
- Tudják, hogy hosszú távon boldogsághoz és elégedettséghez az a munka vezet, mely egyben hivatás is, és melynek értékeivel tökéletesen azonosulni tudnak.

Amiért tudok segíteni:

Okleveles pszichológus végzettségemet munka- és szervezetpszichológia (Ma) szakirányon szereztem meg a BME-n, tanácsadó szakpszichológus szakvizsgámat utána tettem le az ELTE-n a szintén két éves szakpszichológus képzés végén, ahol ugyan a második évben krízistanácsadásra szakosodtam, de pályatanácsadást is tanultam. Life és business coach képesítésemet (DIADAL Coach) a Business Coach Kft. képzésén szereztem.
Magam is az Y-generáció tagja vagyok, az egyéni vállalkozók és fiatal vezetők, női vezetők problémái nem ismeretlenek számomra.
A klasszikus coaching eszközöket személyközpontú keretbenalkalmazzuk.

Többek között az alábbi témákban fordulhatsz hozzám:

- Y-generáció - X-generáció konfliktusai
- pályaválasztás, pályamódosítás, karriertervezés
- personal branding
- munkahelyi stresszkezelés
- munka-magánélet egyensúly megteremtése
- burnout megelőzése és kezelése
- időgazdálkodás, hatékonyság
- vezetői készségek és kommunikáció
- önismeret fejlesztése
- önbizalom erősítése
- asszertivitás fejlesztése
- munkatársak elégedettségének és elkötelezettségének növelése
- munkatársak motiválása
- stb.

Referencia:

Több középvezetőt és felsővezetőt is támogattam business coaching formájában. Sokan egyénileg keresnek meg, de szervezeti szinten általában egyszerre több ügyfelem is van ugyanazon szervezettől.

Szerződött partnereim a Humantask Consulting Kft.-n keresztül befejezett vagy folyamatban lévő coaching folyamatokkal:
- TR Consult Kft.
- Supercharge Kft.

(Amennyiben egy szervezet képviselőjeként több coaching folyamatra szerződnél velem, kérlek keress fel egyeztetés céljából egyedi ajánlatot illetően!)